Akupunktur

Akupunktur

 

Traditionel Kinesisk medicin (TCM) og herunder akupunktur, har eksisteret i mere end firetusinde år, og er dermed verdens ældste medicinsystem. Trods den har sine dybe rødder i Kina, har den kinesiske medicin bredt sig til hele verden, heriblandt Danmark.

 

Fordele ved akupunktur

 

Fordi akupunktur fokuserer på behandling af årsagen vil man ofte opleve, at man ikke kun mærker bedring ved én ubalance, men andre symptomer også forbedres. Dette kan f.eks. være øget velvære, bedre nattesøvn, lettelse ved ophobning af væske, bedring i eksem, kløe m.m.

Dette skyldes at der arbejdes med mennesket som helhed, og akupunkturen skaber balance i hele kroppen.

 

Hvordan virker en akupunkturbehandling?

 

Akupunkturnåle virker således, at de går ind og skaber flow i kroppens meridianer så, at der igen kommer cirkulation i kroppen. Når en nål stikkes i et punkt opstår en frekvens/vibration som sender information til kroppen om at den har overset, misforstået eller ladet stå til med noget. Disse frekvenser er kroppens egne. Hermed sparkes en proces i gang, men det er kroppen selv der står for reparationen.

 

Før behandlingens start bruges tunge – og pulsdiagnose. De to diagnoseformer giver indblik i, kroppens nuværende tilstand, og gør det muligt for din behandler, at specificere diagnose og hermed skræddersy akupunkturbehandlingen.

 

Ved tungediagnose kigges på tungens form. Tilstedeværelse af furer, farve, belægning, plamager, tandmærker m.m. som giver et klart billede af organernes øjeblikkelige tilstand – hvor der er overskud eller underskud, og ubalance i kroppens system og organer.

 

Det samme gælder for pulsdiagnose, hvor der lægges mærke til om pulsen er svag, hård, hurtig – og kan afsløre hvilke organer er belastet.

 

Når der behandles med akupunktur kan behandleren vælge at arbejde med nålene på en bestemt måde, alt efter hvilken ubalance der er tilstede i kroppen og hvilken effekt der ønskes.

 

Nålene

 

Nålene der bruges til akupunkturbehandling er sterile engangsnåle, det vil sige, at de er steriliseret, pakket enkeltvis i sterile pakker, og hver nål smides ud efter brug. Nålene er tynde som en sytråd eller et hårstrå og er bøjelige.

 

Har du eller dit barn nåleskræk, er det godt at oplyse om inden sessionens start. Ofte mindskes nåleangsten når man bliver oplyst, og ser det er meget tynde nåle der bruges. Andre gange kræver det, at man sammensætter en behandling uden nåle, hvilket også er muligt. Dette er helt op til personen der skal behandles.

Akupunkturbehandling til børn


Såvel som voksne kan behandles med akupunktur kan børn også.


Når der bruges akupunktur til børn, bruges små, tynde, helt fine nåle som er bøjelige - næsten som hår, og nålene er silikonebelagte således de glider lettere gennem huden.


I forhold til unge og voksne, reagerer børn meget hurtigere på behandling, og derfor skal de som regel behandles færre gange, og nålene skal ikke sidde så længe som ved almindelige behandlinger. Ved småbørn sættes nålene ind og tages ud igen med det samme.


Grunden til at børn reagerer hurtigere på behandling er, at deres QI (energi) naturligt er kraftigere og dermed hurtigere, deres ubalancer er oftest enkeltstående og  den faktor, at de ikke har nået af få så meget med i bagagen endnu, i form af hændelser der har påvirket deres fysik eller psyke.


Med akupunkturen kombinerer jeg altid med auriculomedicin.


Er barnet ikke tryg ved at lade sig behandle med nåle, bruger jeg auriculoterapien, små magnetplastre og akupressur (tryk) som også er yderst taknemmeligt at behandle med.


Børn har altid mulighed for at have en forælder med hos sig under hele behandlingen. Der lægges stor vægt på tryghed og hjertevarme så de føler sig i gode, trygge hænder.


Hvad kan bl.a. behandles hos børn:


Chok, stress, angst, depressivitet


Førdøjelsesproblematikker, kolik, allergi, eksem


ADD/ADHD, OCD (tvangstanker og handlinger), triste tanker, generel følelse af tristhed


Svækket immunforsvar, træthed, kronisk forkølelse


Hovedpine, migræne, øreproblemer


Natteræd, enuresis (ufrivillig natlig vandladning).Line Simonsen Akupunktur - Østre Allé 6, 9530 Støvring - Tlf. 5377 2925