Fordøjelsesproblemer

Fordøjelsesproblemer

 

En god fordøjelse giver regelmæssig afføring uden brug af hjælpemidler, medmindre man er ældre eller tager medicin der påvirker tarmen. Når vores fordøjelse er i orden, føler vi ro i maven og har hverken diarré, forstoppelse, oppustethed eller lyde derfra.

 

Når fordøjelsen påvirkes

 

De fleste har på et eller flere tidspunkter i livet oplevet, at fordøjelsen har forvoldt besvær. Livsstil – og kostforandringer, stress, flytning, rejser og mængden af den mad vi indtager, er alle faktorer der kan påvirke vores fordøjelsessystem.

 

Oftest ligger allergi, intolerancer, dårlig tarmflora, traumer eller stress som årsag til vedvarende fordøjelses-problematikker.

 

Psyken påvirker fordøjelsen - og fordøjelsen påvirker psyken

 

Vores psykiske tilstand har ligeledes stor betydning for, om vores fordøjelse fungerer optimalt. Hjernen har direkte forbindelse til fordøjelsessystemet og fordøjelsessystemet- og tarmfloraen påvirker hjernen. Hvad vi føler og mærker sætter sig rigtig ofte i maven og påvirker hvordan og om vi fordøjer.

 

Tarmfloraen nedbrydes også under stresstilstande. Dette giver et indblik i, hvor meget ravage der kan ske i vores tarmsystem under varig stress. En nedbrydning af de gode tarmbakterier gør at der kommer ubalance mellem de gode og dårlige bakterier. Når der forekommer denne ubalance, kan det kvittere med dårlig fordøjelse, forringet immunforsvar, eksem, dårlig ånde, koncentrationsbesvær, træthed og meget mere.

 

Symptomer på ubalance i tarmfloraen og fordøjelsen er blandt andet:

 

1. Dårlig ånde, refluks (sure opstød), halsbrand

 

2. Hikke, bøvsen

 

3. Oppustethed, tarmluft

 

4. Mavesmerter, mavekramper, kolik-agtige smerter

 

5. Ildelugtende afføring, diarré, forstoppelse

 

6. Mørke rander under øjnene, eksem

 

7. Træthed, koncentrationsbesvær, depressivitet

 

8. Fra morgenstunden appetitløs, kvalme og ubehag i maven.   

 

 

 

Line Simonsen Akupunktur - Østre Allé 6, 9530 Støvring - Tlf. 5377 2925